Raatevaara

Hyypiä-Raatevaaran kylä sijaitsee Kiihtelysvaaran kirkonkylältä 5-15 km. etelään.
Hyypiä alkaa Tohmajärven tiestä oikealle, vaihtuu Raatevaaraksi ja tie yhtyy takaisin Tohmajärven tiehen, reilun kahdeksan kilometrin jälkeen Viesimossa.

Hyypiä on muinaiskieltä ja tarkoittaa huuhkajaa. Hyypiän tien varrella asustaakin huuhkajia, runsaiden lintujajien ja villieläinten lisäksi.
Tie kulkee korkealla vaarojen rinteillä ja sitä reunustavat kauniit hoidetut rinnepellot. Hevosia ja lehmiä laiduntaa tien varrella ja maisemat ovat tällä kansallismaisematiellä upeat.

Ympärivuotisia asukkaita alueella on noin sata.

Kyläläiset ovat monessa harrastuksessa mukana ja yhdessä  ylläpidetään Raatevaaran kylätaloa, entistä kansakoulua.

Maatalouden vähennyttyä toimeentulo haetaan usein läheisistä taajamista,
 lisäksi kylällä on metsätaloutta.
Viesimossa on mehiläisviljelyä ja Hyypiänvaaran kupeelta löytyy hevostila.
Omista puutarhoista saadaan hedelmät, marjat ja vihannekset, metsissä on runsaasti sieniä ja marjoja.
Virkistyskäyttöön löytyy kylätalon lisäksi luontopolku, retkelyreittejä, laavuja ja uimaranta.Raatevaaran entinen kansakoulu on kunnostettu kyläyhdistyksen omistuksessa olevaksi kylätaloksi. Se toimii eteläisten kylien toimintakeskuksena ja on monenlaisten juhlien, leirien ja tapahtumien järjestämiseen mainiot tilat antava viihtyisä paikka

Uusimmat kommentit

14.12 | 18:19

Kiitos paljon Elli!

...
02.06 | 20:30

Kauniissa Karjalan vaaramaisemissa luonnon keskellä sijaitsee rauhallinen rivitaloyhtiö. Huhtilammen kylältä löytyvästä talosta on vapaana edullisia ja siistikuntoisia asuntoja. Kaikki kylpyhuoneet ovat juuri tyylillä remontoituja. Jänisjoen vesireitti ta

...
04.04 | 17:41

Hei Tuula! Kyllä me teidät täällä muistamme oikein hyvin!
Tervetuloa käymään taas!

...
24.03 | 08:17

Tervehdys Hämeenlinnasta. Kivoja valokuvia ja ihana käsintehty kartta. Toimimme mieheni kanssa Raatevaarassa 1995-2005. Sinne jäi sydämemme.

...