Terveisin Lapiovaaran nuori emäntä!

"Tässä on alku"

12.4.2014

 

Kello on viisi aamulla. Heräsin tunti sitten painajaiseen, jossa pinkopahvit puhuivat ja uudet keittiönkaapit olivat vinossa. Pian syntyvä toinen lapsemme heräsi hänkin aamujumpalle, joten päätin että nyt on oikea aika kirjoittaa teille.

 

Vuojolaisen Pian ehdotuksesta avaamme teille ovemme Lapiovaaraan. Kerron kuinka tänne perheemme kanssa päädyimme ja kuinka täällä viihdymme.

 

Olen kotoisin Pohjois-Karjalasta, Juuasta. Nuoresta pitäen minulla oli kova tarve irtaantua juuriltani; mahdollisimman nopeasti, mahdollisimman kauas. Seilasin Suomea edes takaisin ja piipahtelin ulkomailla.

Muutama vuosi sitten palasin lukiokaupunkiini, Tampereelle. Siellä tapasin toisen puoliskoni, joka puolestaan oli pyristellyt irti Lapin juurakoista.

 Sillä siunaamalla aloimme yhdessä unelmoimaan tulevaisuudesta; pankkilainasta, omasta pihamaasta, punaisesta talosta, eläimistä, lapsista… Unelmista suurin toteutui pian.

 Kesällä 2012 meille syntyi tytär ja parvekekin vaihtui 10 neliön takapihaksi. Seurasimme tiiviisti Pirkanmaan seudun talomarkkinoita, mutta se mikä olisi miellyttänyt meitä, ei luultavasti olisi miellyttänyt pankkia.

 

Viime syksynä aloimme odottaa toista lastamme.

Hormonihuuruissa keksin idean, josko katselisimmekin taloja myös Pohjois-Karjalasta. Aloimme kaivata tukiverkostoa ja kadehtia kavereita, joilla oli mummopalvelu muutaman kilometrin päässä.

Aloin myös kaivata muita asioita kotiseudultani. Kuten ihmisten rupattelua kauppajonoissa ja yleisissä saunoissa, tai sitä että kahvin kanssa pitää saada pullaa, tai että tunnet naapurisi paremmin kuin tämä itse.

 

Loppuvuodesta näin ilmoituksen Huhtilammella sijaitsevasta hevostilasta. Olimme mieheni kanssa sitä mieltä että siinä oli tila, jonka sorttista olisi syytä joskus hamassa tulevaisuudessa metsästää. Mitään maatilaa emme aikoneet pystyyn laittaa, vaan etsiä puitteet, joissa se olisi halutessamme mahdollista.

Ihan huviksemme kävimme jouluna katsomassa Huhtilammen taloa ja ympäristöä, lähinnä vain vertailun vuoksi muihin kohteisiin. Ja noh, sitten ihan huviksemme kävimme toisenkin kerran katsomassa.

Ja sitten hups, huviksemme heitimme tarjouksen ja lopputulos on tässä.

Tai ehkä pikemminkin sanottuna tässä on alku.

 

 

Kymmenen vuotta sitten lähdin nenä pystyssä maailmalle ja uhosin olla palaamatta. Noina reissuvuosina sain paljon ja vähän enemmänkin. Mustavalkoinen maailmani avartui, opin niin hyvästä kuin pahastakin ja mikä hienointa: matkalta tarttui mukaan ihan ikioma perhe. Nyt olenkin vamis palaamaan juurilleni ja luomaan oman, unelmiemme maailman tänne Lapiovaaraan.

 

Hetkeäkään emme ole vielä katuneet. Siitäkään huolimatta, että laskettuun aikaan on enää kolme viikkoa ja elämme tällä hetkellä hallitun kaaoksen keskellä.

Keittiöremontin takia vettä tulee vain vessasta, olohuoneesta puuttuu seinä, kymmenet litrat maalia odottavat levittäjäänsä, television kanavat näkyvät miten sattuvat ja netti takkuaa. Mutta leivinuuni lämmittää ja me olemme onnellisia juurikin tällä tavalla. Kaiken olemme päättäneet tehdä itse, vajaan 2-vuotiaan tarjoamaa tarmokasta apua unohtamatta. Mutta nyt on mummopalvelu meilläkin käytössä, joten mikäs täällä ollessa ja omaa laittaessa.

 

Kunhan taas seuraavan kerran herään keskellä yötä miettimään listanauloja tai pesukoneen poistoputkea, niin tulen samalla kertomaan ajatuksia pitäjästä ja paikallisista. Toivotaan että luvassa on myös huojentavia uutisia edistyneestä remontista. Kuulemisiin.

 

Keväisin terveisin

Lapiovaaran nuori emäntä

 

Uusimmat kommentit

09.08 | 21:30

Terve,
Kaipailen teidän kanamunia s-kaupan ( Liperi ) valikoimaan?

...
05.08 | 11:03

Terve! Olemme huolissamme kun emme ole saaneet teidän kanalan munia lähikaupasta Kontiolahdelta.

...
30.06 | 20:31

Emme seuraa näitä sivuja aktiivisesti. Toivomme yhteydenotot, kyselyt yms. puhelimitse tai sähköpostilla.
Terveisin Pesosen kanalan väki

...
30.06 | 20:16

Keltuaisen väri ei ole merkki käyttökelpoisuudesta. Väriin vaikuttaa ravinto, viljapohjaisella ruualla väri voi olla haalea. Väri ei vaikuta terveellisyyteen.

...