Terveisin Lapiovaaran nuori emäntä!

"Alkaa tämä kodilta tuntua!"

04.05.2014

 

Koti on nyt siinä kunnossa, että kelpaa lähteä vauvaa tekemään hetkenä minä hyvänsä.

 

Ei tarvitse enää tiskata vessassa, ei syödä roskaruokaa, ei  hinkata pensseleitä puhtaaksi puolilta öin, eikä kävellä pitkospuita pitkin varoessaan vastamaalattua lattiaa. Vihdoinkin voi sammuttaa tulen persuksista. Moni nurkka odottaa vielä tekijäänsä, mutta nyt on hetki aikaa vaikka levätä ja leipoa.

 Jo vain kylläpä kelpaa uudessa keittiössä leipoakin. Itseäänhän ei sovi kehua, alkavat vielä kylillä puhua että on uusi Lapiovaaran emäntä ylypeetä sorttia. Mutta kyllä minä tuota miestäni kehasen. Ei uskoisi baarimikoksi, joka vasta tämän muutaman viikon rutistuksen myötä on opetellut remontoimaan. Maalariksi hänestä ei ole, se olkoon minun heiniäni (jos joskus pistäydytte, niin minä en sitten maalannut kattoa). Kaiken muun hän sitten onkin tehnyt niin hyvin, että ei voi kuin ihailla. Vanhan talon vinous on välillä kirous ja remontti vaatii aikamoista kikkailua, mutta projekteista isoin on nyt selätetty ja meillä kokataan vihdoin muutakin kuin pakastepizzaa.

 

 Vanhaa kunnioittaen olemme halunneet käyttää rakentamisessa talon hengen mukaisia materiaaleja, joten lautalattiaa on kaivettu esiin ja pinkopahvia naputeltu seiniin. Kaltoin kohdellusta hirsiseinästä isäntä työsti kotimme silmäterän höylän ja pellavaöljyn avulla. 

Alkaa tämä kodilta tuntua. Ja viimeistään kun näkee lapsensa hymyssä suin touhuamassa omalla pihamaalla, niin tietää tehneensä juuri oikein muuttaessaan tänne luonnon helmaan. Kunhan vielä saamme tämän kesän eläinprojektit täytäntöön, niin jo on idyllit kohdillaan. Lampaita ja kanoja siis tilauksessa jahka löytyy aikaa niiden hommaamiseen. Omia hevoshaaveita joudun vielä hetken lykkäämään, mutta jos joku muu tarvitsee hevosilleen kesäksi laidunpaikkaa, niin täällä olisi tarjolla!

 

 Kiihtelysvaara on monin puolin näyttäytynyt meille positiivisena kylänä ja tarvittavat palvelut ovat käden ulottuvilla.

 

Huomatkaa sopeutumiskykymme: äsken asuimme Tampereen keskustan tuntumassa ja jo nyt kymmenen kilometrin päässä sijaitseva lähikauppa tuntuu olevan käden ulottuvilla. Pienten paikkojen terveydenhuoltoa parjataan, mutta me annamme suurta kiitosta Kiihtelysvaaran terveysasemalle, jonne on helppo päästä ja jossa on miellyttävä asioida. Ero on valtava, kun vertaa rumbaan, joka Tampereella oli läpikäytävä ennen lääkärin tapaamista.

 

 Myös muut palvelut saavat meiltä kiitosta. Lähikauppaan on mukava mennä, sillä pohjoiskarjalainen palvelualttius on omaa luokkaansa ja kyläläisten rupattelu saa hymyn huulille. Tosin on tälläkin asialla kääntöpuolensa. Kertaalleen on pitänyt isäntä laittaa kauppaan, kun ei ole itse ollut edustuskunnossa. Ja sitähän tämä uuden tulokkaan elämä pienessä pitäjässä aluksi on - ihmisiä kiinnostaa ja mielelläänkös sitä antaa hyvän kuvan heti kättelyssä. 

 

Kuvista puheen ollen. Seuraavissa kuulumisissa puhukoot ne puolestaan.

 

Lapiovaaran nuori emäntä perheineen toivottaa kyläläisille lumen ja auringon sekaista kevättä!

 

 

 

 

 

 

Uusimmat kommentit

09.08 | 21:30

Terve,
Kaipailen teidän kanamunia s-kaupan ( Liperi ) valikoimaan?

...
05.08 | 11:03

Terve! Olemme huolissamme kun emme ole saaneet teidän kanalan munia lähikaupasta Kontiolahdelta.

...
30.06 | 20:31

Emme seuraa näitä sivuja aktiivisesti. Toivomme yhteydenotot, kyselyt yms. puhelimitse tai sähköpostilla.
Terveisin Pesosen kanalan väki

...
30.06 | 20:16

Keltuaisen väri ei ole merkki käyttökelpoisuudesta. Väriin vaikuttaa ravinto, viljapohjaisella ruualla väri voi olla haalea. Väri ei vaikuta terveellisyyteen.

...