Terveisin Lapiovaaran nuori emäntä!

Joulu saapuu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle...

Jouluun on enää muutama yö, uuteen vuoteen mennessä tulee takuulla jouluähky.

Joulukuun ensimmäisellä viikolla viritin jouluvalot ja muut härpäkkeet, tietenkin isännän ollessa töissä, eihän se muuten olisi vielä antanut.

 

Meillä on takana jo kaksi joulua vanhempina, mutta nyt, tytön hieman kasvettua ja oman paikkamme löydettyämme, joululla on suurempi merkitys kuin koskaan.

 Ensimmäistä kertaa paistan laatikot ja piirakat omassa leivinuunissa, itse.

Kinkku paistetaan isännän kanssa, tietenkin!

Onhan kyseessä elämämme ensimmäiset kinkunvalvojaiset! Viini on ostettu ja yatzi-nopat kaivettu kaapista. Tosin saattaa olla, että kun lapset ovat viimein yhdentoista aikaan illalla pitkän yrityksen jälkeen simahtaneet, nämä innokkaat valvojatkin väsähtävät ja kinkku kuivuu kokoon. Vähemmästäkin väsyy..

 

Itse en kaipaa tähän soppaan mitään muuta kuin hivenen enemmän unta. Lapset ja eläimet pitävät lihan liikkeellä koko päivän, yöstä puhumattakaan.  Mutta jos koko ajan saa toteuttaa unelmiaan, ei ole vara valittaa! 

 

Ne on kuulkaa nyt täällä!  Isäntä vertasi joulupukin tuloon, minä odotukseen ja synnytykseen. Teini-iän hevosharrastus jäi poikien jalkoihin, mutta jo silloin minä päätin, että jonain päivänä…

Omissa ennustuksissani sijoitin tämän haaveen kuitenkin lähemmäs vaihdevuosiani, kuin tätä päivää. Kyllä siinä sai pari kertaa herkkään nieleskellä, kun hevoset saapuivat uuteen kotiinsa. Ja ajankäytön ongelmia ei ole enää senkään vertaan, kuin aiemmin. Onneksi kaikkeen mihin ryhdytään, ryhdytään yhdessä! 

 

Sen lisäksi, että haluan kiittää tästä kaikesta miestäni, kiitoksen saa myös tämän kylän ihmiset. Ei olisi isolla kirkolla näin helposti asiat lutviutuneet. Piiri pieni pyörii ja apua löytyy kun sitä tarvitsee. 

 

Tämä maalle muutto on antanut mahdollisuudet niin moneen, että tiukkaa tekee pitää itsensä aisoissa. Järki käskee rauhoittumaan, mutta sydän suunnittelee jo remonttia kanalaan ja lampaillekin olisi hyötykäyttöä. Nyt kun nuorempi lapsikin on alkanut jo osoittaa isännän elkeitä,  ajoittain on ollut havaittavissa kuumeista pahinta, eli vauvakuumetta!!

Onneksi tähän kuumeeseen on tylyt lääkkeet!  Minulle lääkkeeksi riittää jo se, että tämän tekstin kirjoittamisen aikana olen käynyt neljään otteeseen toimittamassa pojun vierellä Nukkumatin virkaa.Mutta hurmaava luonne korvaa puuttuvat unenlahjat.

 

On sitten muuten semmotteinen kilpakosija syntynyt tälle kylälle, että kilivan tuloo tytöt joku päivä Lapiovaaraan. Eikä tuosta tytöstäkään mikään seinäruusu tule, paikkansa tulee elämässä ottamaan! 

 

Omiaan pitää aina kehua!! 

 

Lapsista puheen ollen,  joulu jos mikä on kasvattajan kulta-aikaa. Uhkailu ja kiristys eivät  normaalisti kuulu omiin metodeihini.

Ihan siitä syystä että jälkipolvi tuntuu olevan sen verran rohkeaa sorttia,  jos niitä uhkailee jättävänsä yksin kotiin, kauppaan tai erämaahan, niin vastauksena on “heippa!”.  

Tonttujen varjolla saan käytäntöön nämä ikiaikaiset kasvatuksen helmet, häikäilemättömästi  kiristän, uhkailen ja lahjon…. ja nautin kun se tuottaa tulosta.  

 

Aikamoisia auktoriteetteja nämä tontut! 

 

Joulu saa niin lapsen, kuin aikuisenkin sekaisin,  parasta on elää hetkessä ja sopivasti haaveilla tulevasta. 

Hyvää joulua kaikille, taannutaan lasten ja tonttujen tasolle! 

 

Rakkaudentäyteistä joulua toivottaa

 

 Lapiovaaran nuori emäntä

 

 

 

 

 

Uusimmat kommentit

09.08 | 21:30

Terve,
Kaipailen teidän kanamunia s-kaupan ( Liperi ) valikoimaan?

...
05.08 | 11:03

Terve! Olemme huolissamme kun emme ole saaneet teidän kanalan munia lähikaupasta Kontiolahdelta.

...
30.06 | 20:31

Emme seuraa näitä sivuja aktiivisesti. Toivomme yhteydenotot, kyselyt yms. puhelimitse tai sähköpostilla.
Terveisin Pesosen kanalan väki

...
30.06 | 20:16

Keltuaisen väri ei ole merkki käyttökelpoisuudesta. Väriin vaikuttaa ravinto, viljapohjaisella ruualla väri voi olla haalea. Väri ei vaikuta terveellisyyteen.

...